Konst och kultur

Utställningar, musik och teater

Not Quite etablerade sig på bruket hösten 2002. I och med det började den utåtriktade verksamheten på området att  blomstra.


Konstnärer, hantverkare och formgivare skapade sig en arena för att nå ut och möta en publik. Utställningar, kurser och olika föreställningar har blivit en naturlig del av bruket som vaknar till liv främst under sommarmånaderna.


Skulpturparken och den numera årliga medlemsutställningen är förbehållet Not Quites medlemmar medan övrig utställningsverksamhet presenterar konstnärer från när och fjärran.

Evenemang

En mängd evenemang har anordnats på bruket genom åren. Först ut var de ekologiska byggmässor som Bygghyttan anordnade på bruket första gången 1995 och fem år framöver.


Sedan dess har bruket varit skådeplats för evenemang med vitt skilda inriktningar som matfestivalen Glupsk på Dalsland, Opera på bruket, Hantverkskollo, Konstvandring i Dalsland, föreställningen Resultatet, Not Quites Julmarknad, bluesfestivalen Not Quite Roots, författarmiddag för Bokdagar i Dalsland, med mera, med mera.

Kurser och workshops

De verkstäder Not Quite har byggt upp på bruket kan användas till annat än det egna skapandet.


Kurser har hållits i smide, textiltryck,  projektansökningar, träslöjd, cirkuskonst, keramik, skrivande, halmslöjd med mera.


Skapande skola-projekt har genomförts vid flera tillfällen med hög- och mellanstadie-elever från närliggande skolor.


Företagen på bruket erbjuder också kurser, Brukets godaste håller bland annat mycket populära kurser i surdegsbakning.


Även brukets utemiljöer lockar till kreativ verksamhet. Workshops utomhus i olika delar av bruket har hållits för bland andra projektet Ur skog, Chalmers, HDK Steneby och Göteborgs Universitet.